Υφυπουργέ μου, μερακλή!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υφυπουργέ μου, μερακλή!

Απρίλιος 04, 2019 - 10:10

Αν ρίξατε μια ματιά στη συνέντευξη του Λευτέρη Παπαδόπουλου στον Δημήτρη Δανίκα -αυτή, ντε, όπου χαρακτηρίζει μ@@@@νη τη βαφτισιμιά του Μυρσίνη Λοίζου και ουκ ολίγες φορές αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου ως, ας το πούμε κομψά εδώ, άνδρα που του άρεσε πολύ το γυναικείο φύλο- ο συνθέτης κάνει έναν παραλληλισμό ανάμεσα στον Αλέξη και στον Ανδρέα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠαΣοΚ.

Τους συριζαίους τούς αδικεί, όμως, ως προς τη λατρεία τους στις γυναικάρες και δεν το έχει πάρει χαμπάρι!

Η αποσπασμένη γραμματεύς από Γραμματεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο γραφείο του υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος είναι υφυπουργός Εξωτερικών με αντικείμενο εκκλησιαστικά ζητήματα και την πολιτιστική διπλωματία, η Θωμαρίτα Καλδάρα, έχει πλούσια τα ελέη. Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι αν έχει και τα προσόντα για να βοηθήσει τον υφυπουργό στο έργο του.

Εκτός αν η πείρα της ως personal trainer και η αποφοίτησή της από το Λύκειο τυπικά και ουσιαστικά αποτελούν λόγους για να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση ώσπου να λήξει η θητεία του κ. Μπόλαρη.

Με τέτοια όπλα στην πολιτιστική διπλωματία, τύφλα να έχει η Γαλλία!

Η οποία, διαβάσαμε, υποστήριξε, με παρόντα μάλιστα τον υπουργό Παιδείας της χώρας, την ένταξη των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Και επειδή έχει ενδιαφέρον, παραθέτουμε τι μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 30 Μαρτίου:

Την εγγραφή των αρχαίων γλωσσών στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ζήτησε μια γαλλική ένωση, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας. «Θεωρήσαμε απαραίτητο να διαφυλάξουμε τη διδασκαλία των λατινικών και των (αρχαίων) ελληνικών, που είναι οι βάσεις της γαλλικής γλώσσας και της ευρωπαϊκής ιστορίας», εξήγησε ο καθηγητής αρχαιολογίας Βενσάν Μερκενμπρέκ, ο πρόεδρος της ένωσης Human-Hist

Η παρουσίαση του μανιφέστου στο Οτέν, το αρχαίο Augustodunum, δεν έγινε τυχαία: τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται στην πόλη αυτή αδιαλείπτως εδώ και 2.000 χρόνια, όπως εξήγησε ο Μερκενμπρέκ. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πρόσφατη ανακάλυψη μιας Σχολής Δικαίου και Γραμμάτων (Ecoles Meniennes) που ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται «το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της ρωμαϊκής Γαλατίας», σημείωσε ο αρχαιολόγος.

Δεν ξέρουμε τι έκανε ο Μπόλαρης με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ούτε αν έστειλε ένα «ευχαριστούμε» στους Γάλλους για την πρωτοβουλία.

Πάντως και αυτόν και τη γραμματέα του εμείς τους πληρώνουμε.

Respect, που θα έλεγε και ο Ανδρέας ο γυναικάς.